Keszthely fideszes polgármestere beszólt Mészáros Lőrincnek?

2017.05.03. 09:16

Ruzsics Ferenc egy hónapja került be a hírekbe, amikor közúti ellenőrzéskor 3,5 ezrelékes véralkohol-szintet mutatott ki nála a szonda. Keszthely fideszes polgármestere akkor azt mondta: nem tudta, hogy egy gyógyszer miatt a szervezete lassabban bontja az alkoholt.

Lehet, hogy Ruzsicska szervezete a hírekre is lassan reagál. Az ATV ugyanis arról ír, hogy a hétvégi szezonnyitó rendezvényen a polgármester arról beszélt, hogy

másoknak a becsapásával, félrevezetésével, újabban a pályázati lehetőségekben rejlő kiskapuk kihasználásával próbálnak haszonra tenni szert, nagyjából munka nélkül, és utána ezt a hasznot felelőtlenül élvezik mások kárára.

Ruzsics sajnos az ellenzék követelése ellenére sem mondta meg, hogy kire gondol, de érdemes e ponton felidézni, hogy Mészáros Lőrinc egy cége épp pár hete vásárolta be magát a 12 balatoni kempinget működtető Balatontourist Zrt.-be.

Ruzsics Ferenc  és a helyi Fidesz nem válaszolt a sajtómegkeresésekre, hogy pontosan kire gondolt, amikor a Balaton-parti lehetőségek haszonélvezőiről beszélt.

Frissítés 13.02: Dehogy, dehogy, dehogyis mert Mészáros Lőrincnek vagy az ügyben szintén érdekelt miniszterelnöki vejnek, Tiborcz Istvánnak beszólni Ruzsics Ferenc! A Heti Válasznak azt nyilatkozta, hogy az érintettek (így az Index is) rosszul értelmezi "a szezonnyitóból idézett, szövegkörnyezetéből kiragadott és a beszédem más gondolatsorával összefüggésbe nem hozható" mondatát.

Az önök által megnevezett személyekhez semmi köze nem volt mondanivalóm ezen részének.

A keresztény tanításból levezetett, a munka értékével kapcsolatban általánosságban megfogalmazott gondolataim záró mondata valóban így hangzott el, melyet én történelmi vonulatában vázoltam fel, utalva egy olyan jelenkori viszonyulásra, amely nemcsak Magyarországon, hanem más országokban is előfordul.”