Kormánypárti aktivistákat tiltott ki Kövér a Parlamentből

2017.05.03. 07:20 Módosítva: 2017.05.03. 08:08

A Fidesz ifjúsági szervezetének hat munkatársát tiltotta ki határozatlan időre Kövér László házelnök – értesült a Magyar Nemzet. A kormánypárti aktivistáknak azzal sikerült a szintén kormánypárti Kövér haragját kivívni, hogy kedden Simicska Lajost ábrázoló, "Ez is az enyém" feliratú matricákat ragasztottak a Jobbik irodaajtajaira a Képviselői Irodaházban.

Kövér korábban a Párbeszéd szóvivőjét tiltotta ki a Parlamentből "örökre", miután Tordai Bence "Putyin-csicska" és "Hazaáruló" feliratú matricákat ragasztott ki Orbán Viktor irodájára.

Kövér László kitiltási gyakorlatának persze még számos feltáratlan területe van. Felmerül például, hogy milyen szankciót vonna maga után, ha valaki Orbán irodáján a "Miniszterelnök" névtáblát "Felcsút polgármestere" táblára cserélné.

De visszatérve a realitásokhoz, a Fidelitas aktivistái kedden az Index óbudai irodájánál is felbukkantak. Itt az épület előtt, az irodaházban dolgozó szerkesztőségek logóit feltüntető táblára ragasztották ki a matricáikat, az Index közel két hete bejelentett tulajdonosváltására reagálva.