Szijjártó: Timmermansnak le kellene mondania

2017.05.05. 11:15

Szijjártó Péter szerint Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság első alelnökének le kell mondania posztjáról, amiért egy lapinterjúban antiszemitizmussal vádolta meg Magyarország miniszterelnökét és kormányát - írta az MTI. 

Pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter a vádat méltatlannak és elfogadhatatlannak nevezve visszautasította azt, hangsúlyozva, hogy Magyarország "a legtöbbet tette Európában az antiszemitizmus ellen".

Timmermans a Die Zeitnek adott interjúban arra a felvetésre, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő egyértelműen antiszemita hangot ütött meg a napokban az Európai Parlamentben, amikor amerikai pénzügyi spekulánsnak nevezte Soros Györgyöt, azt mondta, hogy pontosan így értette a miniszterelnök szavait, és felháborodott, de nem reagált erre a megjegyzésre a vitában.

Ha engedte volna, hogy Orbán Viktor provokálja, a vitáról szóló sajtóbeszámolókat ez a téma dominálta volna, amit el akart kerülni - fejtette ki a volt holland külügyminiszter, a szociáldemokrata irányultságú Munkapárt (PvdA) politikusa - írtuk korábban