350 ezres hotelszámlát hagyott maga után az ékszerbolti rabló

2017.05.08. 09:19

A Blikk megtudta, hogy az április 22-ei ékszerbolti rablással gyanúsított 26 éves Cseh Marcell egy II. kerületi hotelben lakott orosz barátnőjével a rablás idején, ahonnan fizetés nélkül távozott, 350 ezer forintos kifizetetlen számlát hagyva maga után.

Cseh Marcell a biztonsági kamerák felvételén
Cseh Marcell a biztonsági kamerák felvételén
Fotó: Police.hu

A férfi a II. kerületi Retek utcában rabolt ki egy ékszerüzletet fegyverrel vagy annak utánzatával, miután megütötte az eladót, pénzkazettával és ékszerekkel távozott. Cseh Marcellt pizzafutárok vették üldözőbe, azonban nem sikerült elkapniuk. A férfi a mindössze negyedórára lévő hotelbe menekült vissza kocsijával, ahol idegesnek látszott, és ezt szóvá is tették neki. A hotel vezetője a szerint a rabló azt állította, belehajtottak az autójába, ami megkarcolódott, de ma már tudja, hogy ez nem volt igaz.

Vasárnap éjjel kettőkor hirtelen távoztak arra hivatkozva, hogy a terhes orosz feleség rosszul lett, és kórházba kell szállítani. Másnap próbálták őket elérni, hogy megtudják, hogy van a nő, de már nem lehetett elérni őket. A hotel menedzserei a nemzetközi körözési fotó alapján ismerték fel vendégüket, ezért kihívták a rendőröket.

A rendőrség a helyszínelés idejére lezárt a szállodai szobát, így sikerült azonosítani a férfit. Kiderült az is, hogy a nő valószínűleg nem volt terhes, egy párnával tömhették ki a hasát.

A Blikk szerint a rendőrök arra gyanakodnak, hogy külföldre, feltehetően Oroszországba szöktek meg, mivel bérelt autójukat a Liszt Ferenc repülőtér mellett találták meg. A rendőrség azonban hivatalosan nem kívánta kommentálni ezt az értesülést.