Az NFM-hez került a nemzeti ünnepek szervezése

2017.05.10. 20:54
Seszták Miklós veszi át a feladatot a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárától.

A nemzeti fejlesztési miniszterhez került a nemzeti rendezvényszervezés: a jövőben a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. gondoskodik a nemzeti ünnepek megszervezéséről és lebonyolításáról. 

Eddig a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára irányította a feladatot, de április 30-ával megváltozott a helyzet, derül ki a Magyar Közlöny szerdai számából. 

Így májustól már Seszták Miklós fejlesztési miniszter feladatai közé tartozik, hogy kidolgozza és megvalósítsa a nemzeti rendezvények koncepcióját és a világkiállításokon való magyar részvétellel kapcsolatos feladatokat – írja az MTI. Innentől a sportpolitikáért felelős minisztert is Seszták támogatja a magyarországi, kiemelt nemzetközi sportesemények lebonyolításához, és ő dönt arról is, melyik rendezvényt minősítsék kiemelt fontosságúvá.

Mindebben a turisztikai ügynökség is közreműködik, és ők koordinálják a belföldi és nemzetközi turisztikai vonzerő szempontjából kiemelt rendezvényeket is, amelyek lebonyolításáról az ügynökség által működtetett Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. gondoskodik.

Seszták Miklósnak felül kell vizsgálnia a nemzeti rendezvények idei koncepcióját, a módosításokat pedig május 31-ig kell előterjesztenie.