Féláron vehetnek jó lakásokat a Ferencvárosban az önkormányzati rokonok

2017.05.12. 07:22

Olcsón vett egy Ráday utcai lakást a ferencvárosi polgármester titkárnőjének rokona, írta az mno.hu. A lakást a férfi aztán 40 millió forintos haszonnal adta el. Bácskai János polgármester munkatársa egyébként Vác alpolgármesterének, Pető Tibornak (Fidesz–KDNP) a felesége is.

A bomba üzlet még 2013-ban zajlott. A férfi alig több mint 8,5 millió forintért vásárolhatta meg az önkormányzattól a Duna-part közeli, Ráday utca 39. szám alatt található épület egyik 71 négyzetméteres, összkomfortos lakását.

A biznisz menete, ha Ön is venne áron alul nagy lakást a IX. kerületben.

  1. Kapja meg bérlőként a felújított ingatlant a polgármester előterjesztése nyomán.
  2. Hét hónappal később vegye meg, de ne a valódi árán, hanem féláron! Az önkormányzat értékbecslése alapján 2013-ban kevesebb mint 19 millió forintot ért a lakás, azonban bérlőként fél áron, azaz közel 9,5 millió forintért vehette volna meg. A titkárnő unokatestvére ennél is olcsóbban jutott hozzá. Ugyanis további csaknem egymillió forintos árengedmény járt neki azért, mert egy összegben fizette meg a vételárat.
  3. Adja el a lakást jelentős haszonnal. Az új tulajdonostól az mno. megtudta, hogy valamivel kevesebb mint 49 millió forintért vették meg a belvárosi lakást.

Mindez azt jelenti, hogy négy év alatt mintegy 40 millió forintot hasznot hozott a szemfüles rokonnak a kedvező befektetés.

Az ügy érdekessége: a ferencvárosi önkormányzatnál arról nincs hivatalos dokumentum, hogy döntöttek volna a lakás bérbeadásáról vagy eladásáról – ezt az LMP IX. kerületi képviselője nyilatkozta lapunknak. Jancsó Andrea úgy véli, ez arra utalhat, hogy

a polgármester saját hatáskörben döntött az ingatlanról.

Az ellenzéki politikus egyébként kirívónak találta azt is, hogy mindössze hét hónapnyi bérleti jogviszonyt követően megvehette a lakást a titkárnő rokona, méghozzá kevesebb mint fél áron.

Bácskai János polgármester nem reagál érdemben a lap megkeresésére.