Turistákat szállító busz karambolozott az M0-son, a sofőr meghalt

D  MI20170514003
2017.05.14. 13:14 Módosítva: 2017.05.14. 19:37

Vasárnap kora délután egy 23 turistát szállító szerb busz két pályakarbantartó teherautónak ütközött az M0-s autópálya 16-os kilométerszelvényénél, Szigetszentmikós közelében a Győr felé vezető oldalon - közölte katasztrófavédelem.  

A buszsofőr életét vesztette a balesetben.  Tíz mentőegységet riasztottak a helyszínre, közöttük egy mentőhelikoptert és egy mentőmotort is. Tizenkilenc embert vittek kórházba, egy férfi a helyszínen meghalt.  Két férfi súlyosan megsérült, egyiküknek mellkas-sérülése, másikuk combcsont- és medencetörése van.  Mindkettejüket a Merényi Gusztáv kórházba vitték.

Egy ember a busz ülései közé szorult, de kimentették.

Tizenhét ember könnyebben sérült meg a balesetben, de mindenkit meg kell röntgenezni, hogy kizárjanak egy esetleges súlyosabb sérülést. A Merényibe, a Honvédkórházba és a Péterffy kórház traumatológiájára vitték a sérülteket - mondta el Győrfi Pál az MTI-nek.

Az autópályán több kilométeres torlódás alakult ki a baleset miatt. A baleseti helyszíneléssel est fél nyolckor végeztek, akkor oldották fel az útzárat. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport