Éhségsztrájkol a tescós rabló, mert elvették a súlyzóit és az mp3-lejátszóját

2017.05.15. 06:33

Most már 3,6-re esett le a vércukra, ami nagyon aggasztó, bármelyik pillanatban kómába eshet - mondta Süveges Péter állapotáról a Blikknek dr. Szikinger Istvántól. Süveges a sajtóban csak tescós rablóként ismert. A vádirat szerint társaival 2005 májusában kiraboltak egy pénzszállító autót a budaörsi Tesco áruháznál, többször rálőttek a kiérkező rendőrökre, és menekülés közben kézigránátot dobtak rájuk. 2004 novemberében pedig megöltek egy valutaváltó házaspárt. A férfi nyolc éve van előzetes letartóztatásban a sopronkőhidai börtönben, ügyét többször újraindították.

Szikinger szerint Süvegest méltánytalanságok érték a börtönben, ezért döntött úgy, hogy nem vesz magához ételt. Egyik napról a másikra elvették a súlyzóit és az mp3 lejátszóját mindenféle előzetes figyelmeztetés és indoklás nélkül.

 A Büntetés-végrehajtás senkit nem kényszeríthet arra, hogy ételt vegyen magához. Aki magától úgy dönt, hogy éhségsztrájkot folytat, azt szigorú orvosi ellenőrzésnek vetjük alá. Amennyiben az orvos úgy dönt, azonnal átszállítjuk a rabkórházba, és ott megfelelő kezelésben részesül – mondta el a Orosz Zoltán, a BVOP szóvivője.

A Blikk emlékeztet rá, hogy Süveges fogva tartása óta perek és eljárások tömkelegét indítja az igazságszolgáltatás különböző szervei ellen. 2011-ben nyert 3 millió forintot a rossz tartási körülményei miatt, majd a Sopronkőhidai Börtöntől 2 milliót kasszírozott. Legutóbb pedig Polt Péternek kellett tőle bocsánatot kérnie, mert korlátozták a vallásgyakorlását - írja a lap.

A tescós rabló nem először éhségsztrájkol: 2015-ben már egyszer megtagadta, hogy egyen, így tiltakozott az ellen, hogy a börtönben csak korlátozottan használhatta a számítógépet.