Repülőtéri vesztegetés: súlyosabb ítélet

D MTI20120125667
2017.05.17. 16:47

Jelentősen súlyosította a Budapest Airport (BA) Zrt. egykori jogi előadójának és jogi igazgatójának minősített vesztegetés miatt első fokon kiszabott büntetését a Fővárosi Ítélőtábla szerdán kihirdetett másodfokú, javarészt jogerős döntésében, írja az MTI.

A volt jogi előadó, Sziebert György az első fokon kiszabott öt év szabadságvesztés helyett hét évet kapott, az egykori jogi igazgató, Rényi-Vámos Krisztina pedig két év felfüggesztett helyett öt év letöltendőt. Az ügyben megvádolt ügyvédeket felmentette az ítélőtábla.

A repülőtéri vesztegetés vádpontjának lényege az volt, hogy a BA két jogásza 2008-ban jogtalan előnyt kért azoktól az ügyvédi irodáktól, amelyekkel megbízási szerződést kötött a cég, azaz a megbízás elnyeréséhez a megbízási díjból vissza kellett osztaniuk a szerződő partnereknek. Emellett más korrupciós cselekmények is szerepeltek a vádiratban.

Az összesen 13 vádlottas ügy - három másodfokon felmentett ügyvédet leszámítva - a tábla másodfokú ítéletével szerdán jogerősen lezárult.