Feladta az éhségsztrájkot a tescós rabló

2017.05.18. 08:23

Több mint egy hét után felfüggesztette az éhségsztrájkot a börtönben a tescós rablóként ismert Süveges Péter – írja a Blikk.

Süveges azért kezdett bele az éhségsztrájkba, mert szerinte méltánytalanságok érték a börtönben. Egyik napról a másikra elvették a súlyzóit és az mp3-lejátszóját mindenféle előzetes figyelmeztetés és indoklás nélkül. A Blikk szerint egyébként eddig se teljesen koplalt, csak a börtönkoszthoz nem nyúlt, de a börtönben működő boltból saját magának vett ételből evett.

A vádirat szerint Süveges a társaival 2005 májusában kiraboltak egy pénzszállító autót a budaörsi Tesco áruháznál, többször rálőttek a kiérkező rendőrökre, és menekülés közben kézigránátot dobtak rájuk. 2004 novemberében pedig megöltek egy valutaváltó házaspárt. A férfi nyolc éve van előzetes letartóztatásban a sopronkőhidai börtönben, ügyét többször újraindították.

A Blikk úgy tudja, az éhségsztrájkot kiváltó intézkedés oka az volt, hogy a büntetés-végrehajtás tavaly kinevezett új vezetése a korábbinál szigorúbban ellenőrzi a rabok milyen tárgyakat tarthatnak maguknál, emellett országszerte megsokszorozták az ellenőrzéseket is, hogy megakadályozzák a börtönökben tiltottnak minősülő tárgyak, például mobilok bejutását.

Süveges a fogva tartása óta perek és eljárások tömkelegét indítja az igazságszolgáltatás különböző szervei ellen. 2011-ben nyert 3 millió forintot a rossz tartási körülményei miatt, majd a Sopronkőhidai Börtöntől 2 milliót hajtott be. Legutóbb pedig Polt Péternek kellett tőle bocsánatot kérnie, mert korlátozták a vallásgyakorlását – emlékeztetett korábban a Blikk. Éhségsztrájkba se először kezdett: 2015-ben már egyszer megtagadta, hogy egyen, így tiltakozott az ellen, hogy a börtönben csak korlátozottan használhatta a számítógépet.