Lezárult a nyomozás a tapolcai csaló ügyében

2017.05.19. 14:21

Lezárult a nyomozás H. Vilmos ügyében, aki ellen csalás és befolyással üzérkedés miatt emeltek vádat, írja a police.hu. A tapolcai férfi három férfitől és nőtől közel 40 millió forintot, készpénzt és aranyékszereket csalt ki különböző hazugságokkal. Pénzügyi befektetésre, temetési költségre, külföldi autóvásárlásra és ingatlan vásárlás közbenjárási kiadásaira csalt ki különböző összegeket.

Egy esetben arra beszélte rá a károsultat, hogy jóval áron alul adja el az ingatlanát egy vevőnek, akit a férfi közvetített. Máskor egy nőnek azt ígérte, segíteni tud beteg hozzátartozóján, ha kifizeti az utazási költségét külföldről. 

A nyomozás akkor indult meg ellene, mikor tavaly december 25-én veszprémi rendőrnek adta ki magát. Azzal hívott fel egy tapolcai férfit, hogy ittas vezetés miatt elvett vezetői engedélyét egy bizonyos összeg ellenében három hónapon belül visszaszolgáltatja. A férfi gyanút fogott és bejelentést tett a rendőrségen.

A 48 éves H. Vilmost összehangolt rendőri akcióval, tavaly június 6-án Tapolca belvárosában fogták el, majd hallgatták ki gyanúsítottként a helyi rendőrkapitányságon. A nyomozást a Tapolcai Rendőrkapitányság most fejezte be, az illetékes ügyészségnek vádemelést javasoltak.