Schmidt Mária fia: Édesanyámnak politikai felelőssége van abban, ami most történik

2017.05.22. 16:46

Ungár Péterrel, az LMP és az Európai Zöld Párt elnökségi tagjával készített nagyinterjút a 24.hu. A huszonhat éves férfi édesanyjával, Schmidt Máriával együtt milliárdos vagyont örökölt, jelenleg is cégtársak.

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt-t (BIF-et) érintő közös üzleti ügyeikről, milliárdos gazdagságáról részletesen beszél a politikus. Édesanyjával, Schmidt Máriával kapcsolatban pedig egyebek mellett ezt mondja az interjúban:

24.hu:  Önnek Schmidt Mária nemcsak az édesanyja, hanem az üzlettársa is. Ez pedig megváltoztatható.

Ungár Péter: Ez is a születésemre vezethető vissza. Nem bevásároltam magam anyámmal egy cégbe, hanem 15 éves koromban meghalt apám, és megörököltem annak a cégnek egy részét, amit felépített. Nem érzem, hogy erkölcsileg bármi olyasmi történt volna, ami miatt változtatnom kellene ezen a helyzeten. Álszent viszont nem leszek, nem íratom át a részemet anyámra, nem keresek kiskaput. Ez az enyém, vállalom, hogy milliárdokat örököltem. Gazdag ember vagyok, és ez felelősséggel jár, fizessek én, ahogy Botka László mondaná.

( ...)

24.hu: Mi a véleménye a Figyelővel történtekről?

Ungár Péter: A Népszabadság bezárásától a megyei lapok eladásáig zajló médiaőrület kapcsán Körmendy Zsuzsannát tudom idézni, aki azt írta: olyan ez, mint amikor az öregedő díva összetöri a tükröt, hogy ne lássa az arcképét. A Fidesz képtelen elviselni a kritikát, ezért megpróbál minden ellenzéki médiumot elhallgattatni.

Az nem fájó, hogy az édesanyja is részt vesz ebben?

Ha majd vége lesz a Fidesz-kormányzásnak, mert előbb vagy utóbb vége lesz, és nem lesz szép a vége – ezt remélem a Fidelitasban is tudják –, akkor érdemes lesz arról beszélni, hogy a rendszerváltás idején bátor, jó politikai projekteket elindító emberek miért jutottak oda, ahová.

Kikerülte a kérdést.

Előfordulhat. Szerintem a lényegi részére válaszoltam.

Ezek szerint az édesanyja is egy azok közül, akikkel át kell beszélni, hová jutott, jutottunk.

Természetesen édesanyámnak politikai felelőssége van abban, ami most történik. De ezzel újat aligha mondtam.