Felvágta élettársa ereit a szentesi nő

2017.05.24. 09:19 Módosítva: 2017.05.24. 09:29

Vádat emeltek azzal a szentesi nővel szemben, aki tavaly decemberben vágta fel élettársa ereit - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A nő és élettársa több mint tíz éve éltek együtt Szentesen. A 70. életévét már betöltött férfi hosszú évek óta súlyos betegségekben szenvedett, bal oldalára teljesen lebénult, ágyhoz kötött beteg volt, önállóan nem tudta ellátni magát.

A vádlott 2016. december 11-én elhatározta, hogy véget vet a szenvedéseiknek, ezért a padláson levő könyveket gázolajjal öntötte le, és megpróbálta meggyújtani, de nem gyulladtak meg. A konyhában levő gázpalackot is kinyitotta, majd megpróbálta felrobbantani, de a konyhabútor és néhány konyhai eszköz megégésén túl más következmény ebből sem származott.

Másnap reggel a vádlott a félálomban levő sértetthez lépett, és egy pengével, határozott mozdulattal a sértett bal csuklójának ereit átvágta, majd kisebb erővel, de a saját csuklóját is megpróbálta megvágni - írja az ügyészségi közlemény. A sértett a verőérátvágás miatt vérezni kezdett, amikor a helyszínre érkezett egy ismerősük. Az ismerős volt az, aki mentőt hívott. Kórházba szállították, sikerült az életét megmenteni.

A vádlott 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, míg a sértett közvetlen életveszélyes állapotban volt.

A főügyészség a vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja.