Két évet kapott a kutyája nyakát elvágó férfi

2017.05.24. 10:01

Gyorsított eljárásban, állatkínzás miatt állították bíróság elé azt a Pápa környéki, 22 éves férfit, aki elvágta kutyájának nyakát, mert idegesítette az ugatása - közölte a Pápai Járási Ügyészség.

A bántalmazás előtt három hónapig tartotta láncra kötve az egyéves keverék kutyát. Április 29-én este egy barátjával otthon italozott, amikor a kutya ugatni, vonyítani kezdett, mert a lánca feltekeredett. A már ittas férfi kétszer kiment hozzá az udvarra, megigazította a láncot, de másodszor idegesen közelített az állathoz, ami ezért támadni kezdte. A férfi dühös lett, és mivel az ugatás is idegesítette, elhatározta, hogy elpusztítja a kutyát.

Megélezett egy 18 cm pengehosszúságú kést, hogy elvágja a  kutyájának nyakát, majd a késsel a kezében visszament az állathoz. Miközben a bal kezével befogta a kutya száját, a jobb kezében tartott késsel több mély vágást ejtett az állat nyakán. Ezután a kutyáról lecsatolta a láncot, az pedig elfutott.

A férfi ezután visszament a házba, barátjának és feleségének beszámolt a történtekről, majd folytatta az italozást. Másnap az udvarban keresni kezdte az állat tetemét, hogy elássa, de nem találta meg, mert az állat a korábbi gazdájához visszament, és annak udvarán elbújt.

A kutyát volt gazdája május 1-jén, reggel egy utánfutó alatt találta meg, és értesítette a rendőrséget. A kutya életét végül állatorvosi beavatkozás mentette meg. 

A Pápai Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki, 2 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.