Késsel támadtak egy futóra a Margitszigeten

2017.05.29. 10:39

Egy futó férfit támadott meg két fiatalkorú a Margitszigeten. Az eset még tavaly októberben történt, most emeltek vádat az akkor még 15 éves vádlottak ellen. 

A két fiatalkorú vádlott október 26-án késő este a Margitszigeten figyelt fel a futópályán futó sértettre, és megbeszélték, hogy megszerzik a férfi értékeit. Ezután mindketten kapucnit húztak a fejükre, majd a sértett után futottak, és amikor utolérték, az egyikük hátulról megragadta a férfi vállát és elgáncsolta, a férfi elesett. Miután felállt, mindkét vádlott elállta az útját, miközben egyikük egy késsel a kezében felszólította, hogy adja át nekik az értékeit.

A férfi közölte, hogy csak egy kefir van nála, amit át is adott. Ezután a fiatalkorúak a telefonját követelték tőle, de a sértett azt mondta, hogy az nincs nála. Ezt viszont a támadói nem hitték el neki, ezért a kést a sértett felé közelítve, ismét megfenyegették, hogy megszurkálják. A sértett a fenyegetéstől megijedt, és futásnak eredt a Margit híd irányába, majd értesítette a rendőrséget. A rendőrök a fiatalkorú vádlottakat még a szigeten elfogták.

A két fiatal ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emeltek vádat.