Ennél jobb időt kívánni sem lehet

2017.05.30. 06:10

A felületes szemlélő is érzékelheti kedden, hogy időjárásunkat anticiklon határozza meg kedd estig, miközben száraz és meleg levegő áramlik a Kárpát-medencébe.

Hajnalban már 12-15 fok volt kedden, és a folytatás még ígéretesebb.

A napsütést kevés fátyol- és gomolyfelhő teszi változatosabbá, bár az északi határvidéken alakulhat ki néhol zápor, esetleg egy-egy zivatar – írta a Met.hu. A déli, délnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet 28 és 32 fok között várható. Késő estére 20 és 25 fok közé hűl le a levegő.

A Balaton Siófoknál és a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 21 fokos.

Nem lesz ilyen vidám napjuk azoknak, akik a Falkland-szigeteken laknak. Bár Nagy-Britannia ezekben a napokban épp 35 éve háborút is vívott Argentínával a területért, keddi időjárásában semmi vonzó nincs: egész héten borongós, felhős idő lesz, 2-8 fokos nappali csúcshőmérséklettel.

De ott legalább a télhez közeledve ilyen az idő: ezzel szemben a csodálatos Laptyev-tengerbe ömlő hatalmas Léna torkolatánál fekvő Tyiksziben a nyár köszönt be azzal, hogy egész héten -2 fok lesz, enyhe hóeséssel. Ennek ellenére Donald Trumpot arról győzködi a világ, hogy globális felmelegedés fenyeget. Sad!