Vona betiltaná a Pride-ot, ha főpolgármester lenne

2017.06.03. 14:50

Vona Gáborral, a Jobbik elnökével készített interjút a nemrég indult Azonnali.hu

Sok minden szóba került az interjún, többek között a Kuruc.info, amiről nem akarta kimondani Vona, hogy egy náci portál, de azt elmondta, hogy megjelennek rajta nyíltan náci és nyíltan fasiszta, és sokszor nagyon vulgáris tartalmak is. Szóba került egy korábbi kijelentése az RTL Klubról és a TV2-ről, amiket sóval hintene be. Vona ezt láthatóan megbánta már. Ahogy egyébként a párt tagjainak több korábbi kijelentéséről is azt mondta, hogy ma már nem tud velük azonosulni. 

De, ha lenne egy Való Világ politikusoknak, oda lehet, hogy bemenne.

Vona a nagy néppártosodásban azért egy dolognál keményen behúzta a féket az interjúban. A kérdésre, hogy mit kezdene a Pride-dal elég keményen azt mondta:

Ha Budapest főpolgármestere lennék, nem engedélyezném

Vona szerint a Pride nem büszkeségmenet, sokkal inkább provokáció, ami a homoszexuálisok ügyének is inkább árt, mint használ.

Az interjúban felhozták Vonának, hogy korábban mintha keményebben bírálta, támadta volna Simicska Lajost, de mostanra korábbi ötletüket, a Simicska-Nyerges vizsgálóbizottságot sem erőltetik túlságosan, Vona erre azt mondta: "Nem Simicska jelenti most a legnagyobb veszélyt a magyar demokráciára meg politikára, hanem sokkal inkább Mészáros Lőrinc és az ő miniszterelnökkel való kapcsolata. Simicska Lajos idején azt lehetett érezni, hogy van két ember, akik irányítják az országot; az egyik a gazdaságért, a másik a politikáért felel. Most azt látjuk, hogy Orbán Viktornak van egy strómanja Mészáros Lőrinc személyében, akin keresztül a személyes vagyonát gyarapítja".

Ahogy azzal is szembesítették a Jobbik elnökét, hogy ugyan most ők is támadják és megbélyegzőnek tartják a kormány civilellenes törvényét, pedig korábban gyakorlatilag ugyanezt ők is beadták, ráadásul ők egyenesen ügynökszervezetekről beszéltek, míg a Fidesz törvényében finoman csak külföldről finanszírozott szervezetnek nevezik.

Szegedi Csanádot pedig nem hogy visszaengedné a pártba, de el sem engedte volna. 

A teljes interjút itt tudja elolvasni.

2015-ben egyébként a homofóbia-ellenes világnap alkalmából számos politikus kinyilvánította a világon, hogy tiszteletet a melegeknek. A magyar kormány hallgatott, ezért Debrecenben megkérdeztük a magyar miniszterelnöktől, mit üzen a homofóboknak. Orbán azt mondta, a kérdés csábítja a viccelődésre, majd megköszönte, hogy a melegek nem provokálnak. Szerinte minden úgy jó, ahogy van.