Vizsgálják, miért nyíltak ki mindkét oldalon az ajtók a metróban

2017.06.06. 15:46

Rejtélyes közleményt adott ki a BKV Zrt., amiben azt írják, hogy

hétvégén az M3 vonalon közlekedő korszerűsítéssel egybekötött felújításon átesett szerelvény meghibásodásának okait jelenleg vizsgáljuk, az érintett járművek jelenleg nem közlekednek.

A közleményben azonban egy szó sem esik arról, hogy mi miatt indítanak vizsgálatot pontosan. A társaság csak arról győzködi az embereket, hogy csak olyan járműveket engednek forgalomba, amelyek garantálják az utasok biztonságát, illete, hogy a felújítást végző Metrowagonmash szakemberei a hibát a lehető legrövidebb időn belül kijavítják.

Még szerencse, hogy létezik a Metróért Egyesület, különben sosem tudnánk meg, mire fel ez a titkolózás. A civil társaság Facebook oldala szerint nem más történt, mint hogy

hétfőn a Kálvin téri megállóban a felújított orosz szerelvények ajtói mindkét oldalon kinyíltak, miközben a kocsi tele volt utasokkal.

Szerencsére senki nem esett a sínek közé. A Metróért Egyesület szerint ilyen problémának ellenőrzött üzemben már nem szabadna előfordulnia, ezért az összes felújított szerelvényt ki kéne vonni a forgalomból, mivel biztonság kritikus hiba történt.