Alaptalanul vádaskodott a kirobbanthatatlan Török Márk EHÖK-elnök

2017.06.08. 11:26

Még tavaly levélben szólította fel a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) összes dékánja Török Márk EHÖK-elnököt, fogadja el, hogy el kell hagynia az egyetem HÖK-elnöki posztját a 4 éves időkorlát túllépése miatt.

Török erre egy olyan válaszlevéllel reagált, amiben azt sugallta, hogy a dékánok bűncselekmények és szabálytalanságok sorozatát követték el: konkrét név nélkül egyebek mellett azt írta, „nem járok közpénzen, családostul a moszkvai balettba, de az sem merült fel bennem soha, hogy hivatali beosztottam gyermekének nyelvvizsga nélkül diplomát adjak ki. Nem csaptam be külföldi hallgatók százait azzal, hogy a pótvizsgadíj az SZTE-n 60000 forint."

Kovács Tamás szegedi ügyvéd a Török levelében írtak miatt feljelentést tett a rendőrségen hivatali visszaélés bűntett gyanúja miatt. A Délmagyar szerint az ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozott. "Tanúkat hallgatott ki, valamint az ÁSZ-tól, az EMMI- től, a KEHI-től és az SZTE-től szerzett be dokumentumokat. Nemrég lezárták és megszüntették a nyomozást, mivel nem történt, illetve nem volt bizonyítható bűncselekmény" - írja a lap.