Részegen vezetett, aztán rátámadt a rendőrökre

2017.06.09. 19:12

A Budakörnyéki Járásbíróság pénteken elrendelte három ember letartóztatását, akik intézkedő rendőrökre támadtak Érden – írja az MTI.

A nyomozás adatai szerint a rendőrök szerdán késő este állították meg azt az autót, amiben a három férfi ült. A vezető még előttük megállt, helyet cserélt az egyik utassal, majd a rendőröknek azt mondta, nem ő vezette a járművet, szitkozódott és nem akart kiszállni.

A rendőrök aztán kirángatták a férfit a kocsiból, aki eközben feléjük rúgott és szabadulni próbált, míg két utasa a kocsiból kiszállva káromkodva vetette rá magát a rendőrökre. Itt még nem ért véget a történet, ugyanis a vezető ezután

egy 10 kilós kővel fenyegette a rendőröket.

A szondáztatás során kiderült, hogy hármójuk közül ketten alkoholt fogyasztottak, emellett pedig az sem maradt titokban, hogy mindhárman büntetőeljárás alatt állnak, ketten pedig korábban is voltak már büntetve.

A járásbíróság pénteken részben bűnismétlés, részben szökés, elrejtőzés veszélye miatt előzetes letartóztatásba helyezte a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal és más bűncselekménnyel is meggyanúsított három embert.