Baloldali polgármester rúgta ki az Együtt alelnökét

2017.06.14. 17:25

Szigetvár MSZP-DK támogatással megválasztott polgármestere politikai okokból felmondta az Együtt alelnökének, Berkecz Balázsnak a főépítészi megbízását – írja szerdai közleményében az Együtt. 

Vass Péter szigetvári polgármester kedden mondta fel az Együtt alelnökének főépítészi megbízatását, melynek motivációja a közlemény szerint nem szakmai probléma, hanem a területfejlesztési pénzek második körének megérkezésébe fektetett politikai remény volt. 

Az ügyet árnyalja az, hogy az elbocsátásra néhány nappal azután került sor, hogy Berkecz feljelentést tett a területfejlesztési pénzekkel való visszaélések kapcsán

  • költségvetési csalás, 
  • hűtlen kezelés,
  • hanyag kezelés,
  • valamint hivatali visszaélés bűncselekménye miatt.

Ide kapcsolódik emellett az is, hogy az Együtt a múlt héten jelentette be, hogy a polgármester volt feleségét, Dr. Vass Péternét indítja a szigetvári választókerületben országgyűlési képviselőnek.

Mint írják, Vass Pétert az MSZP-DK támogatásával választották meg, de ettől még jó viszonyt ápol a Fidesszel is. Nyert koncessziót a trafikpályázaton, valamint 433 millió forint értékű földet szerzett meg az állami földárveréseken. A közlemény szerint ráadásul korábban állítólag Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselőtől biztatást kapott Berkecz Balázs leváltásához, valamint szerintük jó viszonyt ápol Nagy Csaba fideszes megyei közgyűlési elnökkel is.

Vass Péter
Vass Péter
Fotó: Sóki Tamás

Juhász Péter a párt szerdai sajtótájékoztatóján kiemelte, elfogadhatatlannak tartja, hogy az Együtt alelnökét politikai okokból rúgták ki, valamint szolidaritásáról, támogatásáról biztosította Berkecz Balázst. 

A DK is megszólalt az ügyben, ők elítélték az akciót és arra is kitértek, nem ez az első eset, hogy el kell határolódniuk Vasstól, a párt számára ugyanis a fentebb említett földek megszerzése is vállalhatatlan volt.