Rogán-közeli helikopterrel menekült Habony a sajtó elől

2017.06.16. 21:52 Módosítva: 2017.06.16. 22:07

Miután múlt pénteken Habony Árpád Demján Sándor társaságában leszállt egy luxusrepülőgépről a Liszt Ferenc repülőtéren, a miniszterelnök főtanácsadója "kámforrá vált" - írta múlt héten a Magyar Nemzet. A lap azért jutott erre a következtetésre, mert a Habonyra várakozó autó Habony nélkül hagyta el a repülőteret, míg a tanácsadó és egy titokzatos hölgy a reptér kisrepülőgépes termináljába menekült a rá váró sajtó elől. 

De ha Habony nem jött ki a reptérről, és még esetleg most is ott bújkál valahol a terminálban, akkor a tanácsadó súlyosan megsérti a reptér szabályzatát. Kivéve, ha légi úton hagyta el a terminált. 

Habony Árpád a repülőgépet elhagyva.
Habony Árpád a repülőgépet elhagyva.
Fotó: Hír Tv

A Hír TV Célpont című műsorának stábja Habonyék landolása után azonosított is egy Ferihegyre érkező helikoptert. A Célpont stábja a Flycoop Kft. hangárjában talált rá a helikopterre, pár méterre attól a helikoptertől, amellyel Rogán Antal ment tavaly ősszel Nyírtassra. A két gépet nem a puszta véletlen tette egymás mellé a budaörsi hangárban, ugyanis Rogán felesége is a Flycoop Kft.-vel "barterezte" a lakodalmas utazást. 

Még egy csavar a történetben, hogy Habony valószínűleg nem helikopterrel tervezte elhagyni a repteret. A Célpont bemutatott egy hangfelvételt, amelyen a helikopter pilótája azt mondja valakinek, hogy sosem járt még Ferihegyen, és hirtelen jött a kérés, hogy oda kell mennie. 

A FlyCoop helikopterei. Jobbra a HA-FLY, amely Rogán Antalt fuvarozta, balról a harmadik az a Robinson, amely Habony leszállását követően Ferihegyen járt.
A FlyCoop helikopterei. Jobbra a HA-FLY, amely Rogán Antalt fuvarozta, balról a harmadik az a Robinson, amely Habony leszállását követően Ferihegyen járt.
Fotó: Hír Tv

A műsorból az is kiderült, hogy a makaói útról hazatérő magángépen tizenketten utaztak, Habonyon kívül csak Demján munkatársai és ügyvédei. Az egyik utas Mécs Imre, aki amellett, hogy Demján jobbkeze és Habony barátja, a momentumos Mécs János testvére.