Orbán szerint elsőként mutattuk be, hogy a migráció megállítható

D MTZ20170617002
2017.06.17. 11:46

A Hősök terén 1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt szombaton, aminek alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök alaposan kifejtette gondolatait és elképzeléseit a menekültekről. Rajta kívül Pintér Sándor belügy- és Simicskó István honvédelmi miniszter is részt vett az eseményen, írja az MTI.

Orbán szerint Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a népvándorlás megállítható és visszafordítható, és hogy a magyaroknak senki nem mondhatja meg, kit fogadjanak be. A miniszterelnök elmondta, Magyarország nem várt másokra, nem keresett kifogásokat, nem félt a bírálatoktól, helyette megszervezte a határvédelmet, majd kicsit brüsszelezve hozzátette: "Európa jövőjét nem egy birodalmi központban, hanem az európai nemzetek fővárosaiban írják".

Ha nincs határvédelem, akkor nincs jólét, biztonság, rend és fejlődés sem, csak bizonytalanság, félelem és emberek közé hajtó teherautók, mondta Orbán, aki a határvadászokat emberségre, határozottságra és a törvények betartatására kérte.

(Borítókép: Középen Orbán Viktor miniszterelnök a rendőr tiszthelyettesek ünnepélyes eskütételén Budapesten a Hősök terén 2017. június 17-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán)