Megbukott a minisztériumok vidékre költöztetésének ötlete

2017.06.19. 09:19

A Magyar Idők cikke szerint megbukott a minisztériumok vidékre költöztetésének ötlete, és a Várba sem költözik több tárca az eredeti terveknél. A Miniszterelnökség új épületének átalakítása a karmelita kolostorban jelenleg a szakipari munkálatok fázisában van.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Belügyminisztérium szintén a Várba költözik, előbbi a Szentháromság tér 6. alá, az egykori Pénzügyminisztérium épületébe költözik. A belügyi tárca új helye pedig az Országház utca 28–32. és Úri utca 49–51. alatti épületegyüttesben, az egykori klarissza templom és kolostor, ferences kolostor helyén lesz. A Budai Vár arculatának átalakításáról itt írtunk bővebben:

A három projekt azonban csúszik, korábban ez évvégi költözést tűztek ki mindhárom projektre, azonban az már januárban kiderült, hogy a Miniszterelnökség épülete biztosan nem lesz kész. A Magyar Idők szemérmesen nem ír a két másik minisztériumi épület átadásának idejéről, csak annyit jegyeznek meg, hogy a Miniszterelnökség jövőbeli épületének átalakítása "jutott a legtovább".