Az SOS Gyermekfalu is a civiltörvény alá esik

2017.06.20. 18:49

A Magyar Nemzet írta meg, hogy a sokszor emlegetett Soros-szervezetek kívül a gyerekeket segítő SOS Gyermekfalu is a civil törvény hatálya alá esik, mivel a megengedettnél nagyobb összegben kapnak külföldi támogatást.A civil szervezet alapvetően az SOS Kinderdorf nevű osztrák alapítvány magyar szervezeteként működik, főleg külföldi adományból. Ennek értelmében az egyébként átláthatóan működő szervezetnek is fel kell majd tüntetnie a "külföldről támogatott" státuszt a kiadványain.

A Nemzet azt írta: Az SOS Gyermekfalu menekült hátterű gyerekeknek is szerveznek segítőprogramokat befogadó szülők révén, ezenkívül a szintén „fő ellenség” Norvég Civil Alap is támogatja őket. Utóbbi révén szexuálisan bántalmazott gyerekekkel foglalkoznak, de gyermekjogi szakembereket is képeznek.

A törvény meghozatalakor keménykezűségre, átláthatóságra hivatkozott a kormány, valószínűleg nem terveztek gyerekvédelmi szervezetek ellenségeként fellépni. Az viszont nagyon valószínű, hogy a becélzott tucatnyi "Soros-szervezeten" kívül még sokszor ennyi szervezetnek okoz majd adminisztrációs kiadásokat a civiltörvény.

A kormánypárti propaganda, mint korábban írtuk, annyiban elérte célját, hogy a közvéleményt minden civil szervezettel szemben cinikussá és ellenségessé formálta.

Az SOS gyermekfalu-plakátkampánya összefirkálva
Az SOS gyermekfalu-plakátkampánya összefirkálva