Brazíliából hozták a kokaint, Budapesten fogták el őket

2017.06.21. 09:03

A rendőrök kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást B. Károly 38 éves budapesti lakos és két társa, a 20 éves budapesti K. Fanni és a 22 éves budapesti B.-né R. Zsuzsanna ellen. Brazíliából Brüsszelen keresztül érkezett a kokain, de Budapesten a rendőrség állította le a bizniszt.

rendorseg
Fotó: Police.hu

Fanni 2017 júniusának elején São Pauloba repült, ahol kokaint kellett átvennie, majd azzal Brüsszelbe utaznia. Károly és Zsuzsanna autóval mentek június közepén a lány elé, majd másnapra haza is értek a szállítmánnyal együtt. A rendőrök azonban másnap ellenőrizték az autót egy benzinkúton, és a Fanni által használt hátizsák hátsó merevítőjének kialakított részbe rejtve 943,54 gramm kokaint találtak. Súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 40 millió forint.

A rendőrök házkutatást tartottak mindhárom személy otthonában és a Zsuzsanna által használt lakásban 8 csomagban összesen körülbelül 9 kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. Az előzetes szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag marihuána, amely súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 18 millió forint.

A nyomozók B. Károlyt és női társait elfogásukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. Az ügyben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le, írja a rendőrség.