3 helyen tartanak ma időközit, mindenhol indul munkáspárti jelölt

2017.06.25. 08:13 Módosítva: 2017.06.25. 08:14

Három településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást. 

  • Domoszló: a Heves megyei Domoszlón a korábbi polgármester, Havelant István márciusi halála miatt tartanak időközi választást. A valamivel több mint kétezer lakosú településen öten indulnak a polgármesteri posztért: hárman függetlenként, egy jelölt a Fidesz-KDNP és egy jelölt a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A választói névjegyzékben több mint 1600-an szerepelnek.
  • Iváncsa: a Fejér megyei község független polgármestere április elsejei hatállyal lemondott tisztségéről. Itt is öt jelölt van, négyen függetlenek, egy pedig a Magyar Munkáspárt színében indul. A választói névjegyzékben 2300-an szerepelnek.
  • Pusztavám: a szintén Fejér megyei községben polgármestert és képviselő-testületet is választanak, miután a testület március 29-én feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért itt is négy független jelölt indul, egy pedig a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A hattagú képviselő-testületbe 23 jelölt pályázik. A település választói névjegyzékében mintegy kétezren szerepelnek. Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.