Hiába a mentőhelikopter, nem tudták megmenteni a kutyát

2017.06.29. 09:53

Egy félrevezető bejelentés miatt egy mentőhelikopter és két esetkocsi érkezett egy kutyához Délegyházán, írja a Bors. A riasztás nagyjából 300 ezer forintos költséget generált a mentőknek, amit valószínűleg a félrevezető hívást kezdeményezőnek kell majd állnia. 

Az egyik szemtanú - Zoltán - a Borsnak elmondta, hogy párjával és kutyájával kempingezett, amikor észrevette, hogy egy kisebb termetű, de úszni is tudó eb hirtelen víz alá bukott. A férfi rögtön az állat segítségére sietett, de hiába próbálta a gazdájával együtt felhúzni a felszínre, az rögtön elmerült és vélhetően addigra már el is pusztulhatott.

Végül a lábánál fogva sikerült kihúzni a partra, ahol öten próbáltak küzdeni a fekete kutya életéért: beszéltek az állatmentőkkel, próbálkoztak szívmasszázzsal és újraélesztéssel is, de semmi nem használt. Eközben valaki - vélhetően a kutya gazdája - értesíthette az Országos Mentőszolgálatot, ami két esetkocsit és egy helikoptert küldött a helyszínre.

Amikor megláttuk a helikoptert, nem akartunk hinni a szemünknek. 

- mondta Zoltán. Szerinte a bejelentő sem akart helikoptert hívni, de kétségbeesésében mindent megpróbált. A mentők ennek ellenére azért megpróbálták megmenteni a kutyát, de már semmit nem tehettek.

A Borsnak az Országos Mentőszolgálat azt mondta, hogy a hívó azt az információt adta, hogy "valakit kihúztak a vízből, aki nem lélegzik", ezért küldték a helikoptert.