Kövér: Inkább a baloldal és a Jobbik nagykoalícós kormánya, semmint a Fidesz bárkivel együttműködjön

2017.06.30. 10:57

A Hit Gyülekezetének a Hetek című hetilapja készített interjút Kövér László házelnökkel, ide kattintva részletet olvashatnak belőle, a hetilapban pedig megtalálják a teljes verziót. Mi a lap által küldött ajánló legjobb részleteiből válogattunk. Eszerint

  • A baloldal politikai érdekből akarja beköltöztetni a bevándorlókat, ugyanis identitásának fontos elemévé tette azt, hogy valakit mindig ’fel kell szabadítani’”, és miután munkásosztály már alig létezik, és az úgynevezett LMBTQ stb. csoportok is "inkább csak a normalitás szétzilálásának az eszközei, semmint komoly súllyal számításba jövő választói réteg", ezért olyanokat importálnak, akiknek a szavazatait az emancipáció ígéretével meg lehet majd vásárolni. 
  • Az, hogy Németországban megszavazták a melegházasságot, azt jelzi, hogy a jobbközép politikusai maguk sem hisznek már a konzervatív értékek képviselhetőségében. Vagy azért, mert nekik sem jelentenek semmit, megélhetést kereső, egyszerű iparosai ők a politikai szakmának, akik merő véletlenségből éppen egy magát még konzervatív márkanévvel futtató globális ügynöklerakatnál találtak viszonylag jól jövedelmező állást, vagy azért, mert gyávák, és nem mernek szembefordulni a liberális véleménydiktatúrával.
  • Érdeklődve várja, mikor cseréli fel a CDU a nevében viselt, szemlátomást egyre inkább kirekesztőnek és a pragmatikus szavazat-optimalizálás gátjának tekintett keresztény szót mondjuk a centrumra.
  • Az ellenzéket a Fidesz érdektelennek tartja, és ha a párt 2018-ban megnyerné a választást, de nem lenne parlamenti többsége, sem az MSZP-vel, sem a Jobbikkal nem működne együtt. Egy ilyen esetben nagy valószínűséggel a jelenlegi ellenzéki pártokból álló, színesnek tűnő nagykoalíció alakulna, hiszen a baloldal és a Jobbik kiválóan megértik egymást. A történelem, úgy látszik, ismétli önmagát. Rákosi Mátyás elvtárs is kiválóan együtt tudott működni a kisnyilasokkal, és egy pillanat alatt hajlandó volt elfelejteni mit műveltek korábban a Duna-parton, csak hogy megteremthesse belőlük az MKP hiányzó tömegbázisát.
  • Az ellenzék annyit sulykolta, hogy valószínűleg Simicska is elhitte, hogy az ő érdekei szerint működik a kormányzás 2014 előtt, pedig ez nem így volt.
  • Az MSZP korrupt volt, tönkretette az országot, sőt, még a 2008-2009-es cigánygyilkosságoknál sem lehetünk biztosak benne, hogy az akkori magyar hatóságok, a rendőrség, a titkosszolgálatok nem járultak hozzá a történtekhez minimum félrenézéssel, vagy ne adj’ isten tevőlegesen.
  • Magyarország veszítene az euróövezethez történő csatlakozáson.
  • Magyarországnak még több előnye van az uniós tagságnak, mint hátránya, de ez nem biztos, hogy így lesz öt vagy tíz év múlva. Sőt, az sem biztos, hogy ha öt vagy tíz év múlva kiderülne, hogy a tagságnak több hátránya van, mint előnye, akkor olyan egyszerű lenne a kilépés az unióból. A felesége egyébként nemmel voksolt az EU-csatlakozási népszavazáson