Szerdára mindegyik Törökországban rekedt magyar hazautazik

2017.07.04. 10:06

Kedden délután a Turkish Airlines járatával 194 utas érkezik haza Magyarországra a vasárnap csődöt jelentett Green Holidays Kft. törökországi Antalyában rekedt utasai közül, szerdán pedig három további charterjárattal mindenki hazatérhet - mondta Vereczki András, az Uniqa Biztosító Zrt. lakossági és kárrendezési területért felelős vezetője az MTI-nek.

Az utasok kártalanítása hétfőn kezdődött, miután az ehhez szükséges határozatot a kormányhivatal kiadta. Vereczki elmondta, hogy kollégáikkal együtt folyamatosan azon dolgoztak és dolgoznak, hogy a kialakult problémát a lehető leggyorsabban és rugalmasan, minél előbb hatékonyan kezelni tudják.

A biztosítási szerződés feltételei alapján az Uniqa Biztosító az utasokkal szemben 500 millió forint erejéig teljesíti a fizetési kötelezettségeket, amelyek a biztosított, és a tevékenységét felfüggesztő Green Holidays irodát terhelik. Ezzel párhuzamosan kiemelten kezelik azon ügyfelek helyzetét is, akiknek már befizetett utazásuk van a Green Holidays Kft.-nél - mondta.

A Green Holidays Kft. vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget. De állítja, a török partnere ezért a felelős, nem ők. Amely állítás már csak azért is kérdőjelezhető meg, mert iparági pletykák már régóta keringtek arról, hogy a gyanúsan olcsó utakat kínáló Green Travel csődbe fog menni. Erről részletesen ebben a cikkünkben írtunk