Kiderült, hogy kamu a Magyar Idők híre: Kovács Béla nincs is Abháziában

2017.07.04. 11:12

A nap hírét a Magyar Idők közölte (az Index pedig átvette), de mint kiderült, kamu volt.

A kormánypárti lap azt írta, hogy Kovács Béla Abháziában van gyógykezelésen, ezért nem jelent meg a kihallgatáson. És arról is írtak, hogy onnan, mármint Abháziából (ami egyébként egy kedvelt pihentetőhelye az orosz titkosszolgálatok munkatársainak) nehéz is lenne hazahozatni, ha ő úgy döntene, nem jelenik meg a kihallgatásokon.

Erre Kovács Béla a Facebook-oldalán közölt egy fotót, amin az látszik, hogy Brüsszelben, az EP épülete előtt áll és egy mai újságot tart a kezében. Ez pedig azt bizonyítja, hogy nem Abháziában van.

19780659 1893363514251269 7181559964786387264 o
Fotó: Kovács Béla

Jobbikos körökből származó információnk szerint Kovács valóban kórházban volt, de nem Abháziában, hanem Brüsszelben. Azt nem tudni, hogy a Magyar Idők mi alapján írta az értesülését.

Eközben a Fidesz frakció szóvivője, Halász János sajtótájékoztatón kágébélázott. Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője hetek óta eltűnt a nyomozóhatóságok és az igazságszolgáltatás elől - mondta Halász. Szerinte a magyar és az európai politikai életben is példátlan, ami a Jobbiknál zajlik. Felszólította Vona Gábor pártelnököt, árulja el, mit tud Kovács Béláról. 

A Jobbik kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsított brüsszeli képviselője Halász szerint egyszerűen eltűnt, "felszívódott" a nyomozóhatóságok elől, és a keddi a hírek szerint Budapesttől 2500 kilométerre, Abháziában gyógykezelik - mondta. A Fidesznek az a kérdése, hogy Vona Gábor és a Jobbik vezetésének tudtával bújtatják-e Kovács Bélát, éppen ott, ahol az orosz titkosszolgálat munkatársait szokták elrejteni - közölte. 

Kovácsot legutóbb június 23-án várták kihallgatásra, de  nem jelent meg . Olyannyira nem, hogy még az ügyvédje sem tudta, merre van, nem is tudta telefonon elérni. Kovács rendre el szokott tűnni, sokszor párttársai sem tudják, éppen merre van. Legközelebb július 19-én lesz a kihallgatása, jobbikos körökből származó információnk szerint erre már elmegy. 

"A Fidesz propaganda sajtója megint hírt hamisított, jelenleg ugyanis a Magyar Idők állításával szemben nem Abháziában tartózkodom gyógykezelésen, hanem Brüsszelben a munkahelyemen. Való igaz, hogy egészségügyi problémáim miatt nem tudtam elmenni az előző ügyészségi meghallgatásra, de július 19-én feltétlenül otthon leszek Magyarországon, és állok a hatóságok rendelkezésére. Jelenleg az Európai Parlament orvosai látják el a gyógykezelésem" - írta közleményében a politikus. 

Nem ez az első eset a közelmúltból, hogy a Magyar Idők teljesen valótlan információt közöl. Korábban például azt írták, hogy kirúgták az MSZP nemrég kinevezett kommunikációs igazgatóját, ami szintén nem volt igaz. 

Frissítés: Az ügyészség szerint Kovács Béla ügyvédje állította azt, hogy védence Abháziában van gyógykezelésen.