Perel a rákospalotai Fidesz, mert nem jelenti fel őket a DK

2017.07.07. 08:33

A XV. kerület alpolgármestere, Németh Angéla ellen tesz feljelentést a helyi Fidesz-frakció, mert a politikus azt állítja, a rákospalotai óvoda- és bölcsődefelújítások 40 százalékos költségnövekedése túl nagy arányú, a DK szerint "gyanús", írta a pénteki Magyar Idők.

A befektetésekre szánt pluszforrásokat a rákospalotai önkormányzati testület többséggel elfogadta, Németh ellene szavazott, Hajdu László DK-s polgármester pedig nem hajtotta végre a határozatot. Németh közleményben tudatta, hogy fideszes korrupciót sejt a háttérben.

A fideszes képviselők úgy érvelnek, az eredeti költségbecsléseket végzőket már elbocsájtották a Gazdasági és Működési Központból, ezért szakmailag nem kompetensek. A drágulást a béremeléseknek és a csaknem 45 százalékkal magasabb építőipari rezsióradíjaknak kell betudni.

A Fidesz szerint ha a DK vádjai jogosak lennének, akkor kötelessége lenne feljelentést tenni, de ez nem történt meg, tehát hazudik.

A Fidesz szerint a felújítások leállítása "ellentétes a közérdekkel", ezért el akarták mozdítani a polgármestert, aki "közpénzen kiküldött levelekkel odacsődített hívei lincshangulatot teremtettek, és megakadályozták az ülést", írta a Magyar Idők. Mi is beszámoltunk azonban arról, hogy nem a tüntetők miatt kellett berekeszteni az ülést, hanem azért, mert a fideszesek el sem mentek, az MSZP- Móricz Eszter pedig távozott az ülésről, amely így határozatképtelenné vált.