Magyar Nemzet: MNB-s ösztöndíjat kap a Fidesz kommunikációs igazgatója és felesége

2017.07.10. 06:33 Módosítva: 2017.07.10. 15:37

Több százezer forint ösztöndíjat kaphat az egyik Pallas Athéné alapítványon keresztül Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója és felesége, Hidvéghiné Pulay Brigitta – értesült a Magyar Nemzet.

Hidvéghi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgatója a Fidesz-frakciónak a nemzeti konzultációt kísérő Álljunk ki Magyarországért! országjáró rendezvénysorozatának záróeseményén.
Hidvéghi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgatója a Fidesz-frakciónak a nemzeti konzultációt kísérő Álljunk ki Magyarországért! országjáró rendezvénysorozatának záróeseményén.
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A lap úgy tudja, Hidvéghiék sikeresen pályáztak az egyik közpénzből fenntartott jegybanki alapítvány ösztöndíjprogramjában. Hidvéghi így fideszes szóvivősége mellett két éve havi 300 ezer forintos ösztöndíjra jogosult, bár nem tudjuk, ezt az összeget felveszi-e. Az újság ezek szerint nem kereste meg az érintetteket, legalábbis a cikkben erről nem írnak. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója – aki nem mellesleg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetőjének, Matolcsy Györgynek az elnöki tanácsadója is volt – a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Földtudományok Doktori Iskolája hallgatójaként kapja az ösztöndíjat. A kommunikációs igazgató jogász végzettségű felesége szintén a PTE Földtudományok Doktori Iskolájának tanulója.

A Pallas Athéné szerint nincs itt semmi gáz

Magyarországon egyedülálló, magas szakmai színvonalú képzést biztosít a Pallas Athéné Alapítványok által támogatott Geopolitikai Doktori Program - ezt írták a hírre reagáló közleményükben a Pallas Athéné Alapítványok. A közlemény szerint ez ország legnagyobb szabású doktori programja, amelyben neves külföldi és hazai előadók tartanak kurzusokat. A Pécsi Tudományegyetem Földtudományok Doktori Iskolája a Pallas Athéné Alapítványaival együttműködve hirdette meg a 2015-ös évben alapított Geopolitikai Doktori Programot. A doktori program hallgatói a képzés során teljesített szakmai munkájukért részesülnek ösztöndíjban.

A program kezdete óta több neves külföldi professzor és szakember is tartott előadást a képzés keretében; többek között Anthanasios Orpanides, volt ciprusi jegybankelnök, Eyal Winter a Jeruzsálemi Héber Egyetem oktatója, Roberto Feldmann, Sao Pauló-i Egyetem közgazdász-professzora és Stefano Zamagni, a Bolognai Egyetem közgazdász-professzora. A programban elismert magyar szakemberek is tartanak folyamatosan kurzusokat, többek között Magyarics Tamás, Szapáry György, Szatmári Péter és Szilágyi István is - áll a közleményben.

Frissítés: Hidvéghi Balázs kora délután reagált a Magyar Nemzet állításaira, mint írta

Mint az a nyilvánosan évek óta elérhető önéletrajzomban is szerepel, 2015-től a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Földtudományok Geopolitikai Doktori Képzésének hallgatója vagyok, a képzés középpontjában a közép-európai geopolitikai kérdések elemzése áll. Mint a doktori képzés résztvevője, a jogszabályokban rögzített és mindenki másra egyformán érvényes kötelezettségeket viselem. A doktori iskola ösztöndíját a sikeresen teljesített félévek után kapom és ugyanez vonatkozik feleségemre is, aki környezetvédelmi szakemberként szintén a doktori iskola hallgatója.