Csúszásban a felújított orosz metró visszatérése

DSC 3450
2017.07.11. 06:25

Az Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó Közlekedési Hatóság június 23-án utasította a BKV-t, hogy a 3-as metró öt felújított szerelvényét vonják ki a forgalomból. Ekkor még nem lehetett tudni, hogy pontosan mennyi ideig nem járhatnak a felújított metrókocsik, csak annyit közöltek, hogy átmeneti ideig vonják ki őket. 

Miután 20 orosz mérnök Budapestre érkezett, megtalálták a hiba kiváltó okát, "és elhárították a felújított szerelvény hibáját" - közölte a BKV. A társaság június 27-én azt is bejelentette, hogy mikor állnak forgalomba a szerelvények: 

Ha minden az elvártaknak megfelelően alakul, jövő héten megkezdődhet a szerelvények fokozatos, újbóli üzembe állítása.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója július 4-én arról beszélt az M1-en, hogy a hét második felében újra forgalomba állnak a kivont szerelvények. 

Kétszer is megerősítették tehát, hogy a július 3-val kezdődő héten újra lehet majd utazni a felújított metrókocsikban, azonban úgy tűnik, hogy nem minden az elvártaknak megfelelően alakult, mert a felújított szerevényekkel továbbra sem találkozni a vonalon.

Egy héttel ezelőtt a felújított szerelvényeken éjszaka tesztelték, hogy jó oldalon nyílnak-e ki az ajtók. A BKV akkor azt mondta, hogy amint megvannak az engedélyek, mehetnek újra élesben. 

Ha igaz, amit a BKV állít, és az orosz mérnökök látogatása óta elhárult a hiba oka, akkor elképzelhető, hogy a Közlekedési Hatóság engedélyére várnak. Valószínűleg a KH ezúttal alapos vizsgálatot végez, mielőtt megadják a zöld utat. 

Hétfő délben megkérdeztük a BKV-tól, hogy mi okozza a csúszást, és várhatóan mikor állnak újra üzembe a felújított szerelvények. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.