Intézetből szökött lányokat futtatott, majd elvette a pénzüket

2017.07.11. 09:25

A kaposvári ügyészség vádat emelt gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt egy 45 éves kaposvári férfival szemben, aki intézetből szökött lányokat kényszerített prostitúcióra, majd elvette tőlük a bevételt.

A férfit, akinek sem munkahelye, sem bevétele volt, az élettársa tartotta el, szintén prostitúcióból. A páros tavaly nyáron befogadott a lakásába két, intézetből szökött 16 éves lányt. A vádirat szerint a lányok tudták, hogy a férfi élettársa prostituáltként dolgozik, "ezért ők is elhatározták, hogy így szereznek pénzt, azért, hogy lakhatási költségeikhez hozzájáruljanak."

A vádlott a lányok hirdetését egy internetes oldalra feltette és mobiltelefont vásárolt nekik. Ezután ők a vádlott lakásában folytatták a prostitúciós tevékenységet és – hasonlóan a vádlott élettársához – az abból befolyt teljes összeget átadták a férfinak, amellyel ő rendelkezett.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.