Orbán választási regisztrációra biztatja a kettős állampolgárokat

husz 04
2017.07.17. 20:52

Orbán Viktor levelet írt a kettős állampolgároknak, írta a 444, aki az egyik olvasójától meg is kapta a miniszterelnöki írást.

Orbán arra hívja fel a figyelmet, hogy a kettős állampolgárok csak úgy tudnak szavazni a 2018-as országgyűlési választáson, ha regisztrálnak. Ezután a választási regisztráció után kapják meg ugyanis a borítékokat, amelyben a levélszavazataikat haza tudják juttatni. 

Orbán azt írta, hogy a következő években Magyarországon "sorsfordító döntéseket kell meghoznunk". "A tét az, hogy tudjuk-e tovább javítani az életkörülményeinket, meg tudjuk-e védeni a kultúránkat, és meg tudjuk-e erősíteni a biztonságunkat" - írta a miniszterelnök, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a kettős állampolgároknak már most cselekedni érdemes.

Arra kérem, ha még nem tette, regisztráljon.

Orbán levele azért nem meglepő, mert a Fidesz kimagaslóan szerepelt 2014-ben a regisztráltak között. A 193 793 névjegyzékbe vett határon túli szavazó közül végül 62 754 szavazott érvényesen, és ennek 95 százalékát a Fidesz söpörte be. Vagyis Orbánnak jól felfogott érdeke, hogy minél többen regisztráljanak.