Rábízott gyerekeket molesztált a tanár a Dunántúlon

2017.07.17. 09:30 Módosítva: 2017.07.17. 11:30

Vádat emelt a Komlói Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki az általa szervezett művészeti táborokban kislányokat molesztált szerintük. A vád, "nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntette". A Szabadpécs.hu írta meg először, hogy az amúgy pedagógus végzettségű férfi több éven keresztül szervezett művészeti táborokat Baranya és Tolna megyében 7 és 14 év közötti gyermekek számára (Szabadpécs információi szerint a Tolna megyei Váralján, 2014-től a baranyai Óbányán szervezték ezeket a kreatív és játékos művészeti táborokat).

2014-ben majd a következő évben szervezett táborban a férfi megismerkedett a későbbi áldozatokkal, egy 11, illetve egy 12 éves kislánnyal. Őket kiszemelte, "különös figyelmet fordított rájuk, és rendszeresen találkozott is velük a többi táborozótól eltérően."

A férfi rendszeresen együtt is aludt a kiskorú táborozókkal,

és amikor a többiek elaludtak, akkor a vád szerint a kiválasztott lányok mellé feküdt, simogatta őket, majd a sértettek ruházata alá benyúlva a kislányok hasát, melleit tapogatta. Több esetben előfordult, hogy a férfi a lányokat szájon is csókolta" - olvasható a Bama cikkében.

Ha elítélik, a férfi 2-8 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.