Olajtartályok gyulladtak ki Ecsegfalván

2017.07.23. 19:24 Módosítva: 2017.07.24. 09:33

Kétszáz darab, újrahasznosításra váró, fáradtolajat tartalmazó tartály gyulladt meg vasárnap délután a Békés megyei Ecsegfalva külterületén, egy ipari telephelyen – írja az MTI. A helyszínt a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat lezárta.

S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerint a tűz nem veszélyeztet lakott területet. A lángok megfékezésén több városból érkezett tűzoltóegységek dolgoznak.

A Szeghalomról, Szolnokról, Püspökladányból, Békésről, Békéscsabáról, Mezőtúrról, Karcagról, Hajdúszoboszlóról és Kisújszállásról érkezett tűzoltók a tűz oltása mellett   földsáncokat ásnak. Azon dolgoznak, hogy a közelben lévő épületet és munkagépeket ne érjék el a lángok.

A telephelyre megérkezett a katasztrófavédelem mobil laborja. Azt mérik, hogy kerül-e káros anyag a levegőbe; a szóvivő tájékoztatása szerint nem.

Frissítés hétfő reggel: A katasztrófavédelem közlése szerint eloltották az égő olajtartályokat, a tűzoltók már a füst elfojtásán dolgoznak, majd elvégzik a környezeti kármentesítését. Azt továbbra sem tudni, mitől gyulladtak ki a tartályok, ugyanakkor az már bizonyossá vált, hogy a környező települések felé a szél nem vitt kimutatható mennyiségű káros anyagot.