Németh Szilárd szerint küzdelem válaszolni az Index kérdéseire

2017.07.25. 17:06

Miután Orbán Viktor kormányfő Tusványoson azt mondta, hogy a választásokig nem az ellenzéki pártokkal kell megküzdeniük, hanem

  1. Soros maffiahálózatával,
  2. a brüsszeli bürokratákkal,
  3. és az általuk működtetett médiával,

elmentünk Németh Szilárd sajtótájékoztatójára, hogy megkérdezzük, pontosan mit ért ezalatt. Miből áll a küzdelem, és mely médiumok ellen folyik ez a nagyon fontos harc majd. Nem mondhatni, hogy az alábbi válaszokkal közelebb kerültünk a megoldáshoz:

  • Maguk is tudják, nem? Nem tudják? Akkor csak kitalálják. Miért kell ezt nekem megneveznem?
  • Eligazítani nem én szoktam, hanem az ön gazdája, Simicska. Ők szokták eligazítani az újságírókat, a lapokat, hogy mit kell csinálni. Simicska, Soros, egykutya.
  • Tárják fel, maguk a tényfeltárók.
  • Most folyik ez a küzdelem. Most folyik kettőnk között egy ilyen küzdelem. Ön az egyik oldalon áll, én a másikon.
  • Könnyű bujkálni, hogy én a sajtó vagyok. Ez nem azt jelenti, hogy ön a sajtótól van, hanem, hogy kapott egy megbízást, amit teljesít.
  • Tusványoson semmilyen erőszak nem jelent meg.
  • Önök végighazudnak mindent, úgyhogy szerintem nyugodjon le.
Nyilas Gergely vitája Németh Szilárddal

Egy másik újságíró kérdésére aztán végre adott egy konkrét választ: azt mondta, nincs olyan utasítás a kormányhű médiumoknál, hogy az ellenzéki újságírókat személyükben kell majd lejáratni.

Mindenki Soros

Az MTI egyébként az alábbi hírt adta ki a politikus sajtótájékoztatójáról:

Németh Szilárd, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az ellenzék és Soros György ugyanazt szeretné, egy "migránsokkal telerakott, nemzetek nélküli Európa felépítését". A "Soros-terv" lényege - fejtette ki - évi "egymillió muzulmán beáramoltatása Európába", akiket "kezdőlökésként" fejenként 4,5 millió forinttal kell ellátni uniós pénzből, a már itt lévőket pedig kötelező kvóta szerint szét kell teríteni a kontinensen, és létre kell hozni egy európai bevándorlási ügynökséget, amely "gyakorlatilag egy utazási irodaként üzemelne". A milliárdos e terv érdekében "gyakorol Brüsszel és a teljes magyar ellenzék segítségével irtózatos nyomást Magyarországra" - mondta.

A fideszes politikus szerint mindennek célja Európa és benne Magyarország etnikai és vallási többségének megváltoztatása, egy "erősen muzulmánok által befolyásolt vallási régió létrehozása". Soroséknak ez "egy nagyon nagy üzleti buli, ezért is tesznek bele pénzt" - fogalmazott. Németh Szilárd a "legdurvábbnak" azt nevezte, hogy a teljes magyar ellenzék "a Soros-terv szolgálatában áll". Szerinte a Jobbik elárulta a szavazóit, a balliberális ellenzékkel működik együtt, és sem az alaptörvény-módosítást, sem a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló jogszabályt nem szavazták meg a párt képviselői. Az MSZP, a DK, az Együtt és a Párbeszéd pedig lebontaná a kerítést - tette hozzá.

A magyarok azonban nem akarják - folytatta -, hogy megváltozzon az ország etnikai, vallási összetétele, hogy "a magyar családok helyett az illegális migránsokba öljük bele a forintokat". Így amíg a Fidesz-KDNP adja az ország kormányát, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, addig "ki fogunk állni nemzeti érdekeinkért" - jelentette ki.