Öt nap alatt hét nőt támadott meg a sorozat-nyaklánckitépő

2017.07.26. 10:39

Vádat emelt az ügyészség egy budapesti sorozat - nyaklánckitépő ügyében. Egy 29 éves férfi öt nap leforgása alatt hét nőt támadott meg, és vette el az értékeiket erőszakkal Budapest XIII. kerületében. 

A vádirat szerint az utcán, metróaluljárónál, vagy villamos megállóban figyelte ki a sértetteket, akiktől ezután erőszakkal vette el értékeit. 

Mindegyik esetben a nők arany nyakláncát vagy fülbevalóját akarta elvenni. Odalépett hozzájuk, majd hirtelen mozdulattal kitépte a nők nyakából, illetve füléből az ékszereket. Olyan is előfordult, hogy egy megállóban várakozó villamos nyitott ablakán keresztül benyúlva tépte ki egy nő nyakából az arany nyakláncát.

Két esetben a sértettek meg is sérültek, a kitépett fülbevalók miatt a fülük vérezni kezdett.

2016. május 23. és 27. között összesen hét nőt támadott meg. Az ellopott értéke 400 000 forint. Volt több olyan eset, amikor a támadó nem tudta megszerezni az ékszereket, ezekkel további több mint 400 000 forint volt a veszélyeztetett érték.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség rablás és lopás, illetve azok kísérlete miatt emelt vádat, a szabadságvesztés felső határa a többszörös visszaeső elkövető esetén - a bűnhalmazatra is tekintettel - a 12 évet is elérheti - közölte az ügyészség. 

 A sorozatkitépőt ebben a bűnügyi akcióban fogták el még tavaly májusban a rendőrök: