Gyurcsány miatt szájkaratézott Molnár és Botka

2017.07.27. 23:36

Tegnap mi is írtunk arról, hogy Botka László azt mondta, Molnár Zsolt áruló, a Fidesz kollaboránsa. Molnár tegnap az Indexnek reagált a leárulózásra, ma pedig a Hír TV-n Kálmán Olgával beszélgetett az ügyről, amiből kiderült többek között az is, hogy kettejük konfliktusának kulcsfigurája Gyurcsány Ferenc. 

Molnár tegnap azt mondta, hogy a teljes körű együttműködés híve, amit ebben a beszélgetésben is hangsúlyozott. Ezzel kapcsolatban ismét kiemelte, hogy ugyan az MSZP kongresszusa 96 százalékban nemcsak Botkát, hanem a programját is elfogadta, a szocialista párt alapszabálya szerint a szövetségi politika a választási felkészülés közben a választmány döntésén múlik, ez pedig egyelőre még nem hozott döntést ebben a kérdésben.

Molnár Gyula és Botka László
Molnár Gyula és Botka László
Fotó: Soós Lajos / MTI

A politikus emellett arról is beszélt, tisztában van Gyurcsány felelősségével a 2010-es vereséggel kapcsolatban, azonban úgy véli, az ország érdekében felül kell emelkedni és a vele való együttműködést is meg kell fontolni. Ehhez hozzátette azt is, hogy hiába gondolja úgy Botka, hogy Gyurcsánnyal a listán nem tudnak egymillió új szavazót szerezni, a számok azonban azt mutatják, hogy ez egyelőre nélküle sem megy az MSZP-nek.

Molnár a szerdán szintén emlegetett burkolt és kevésbé burkolt fenyegetésekre is kitért, szerinte ezek azért történhetnek meg, mert a pártban a belső vitáknak nincsen meg a kultúrája.