Fejest ugrott a Balatonba, örökre lebénulhat a 17 éves fiú

2017.08.01. 08:06

Örök életére lebénulhat az a 17 éves fiú, aki pár nappal ezelőtt szerzett súlyos sérüléseket, miközben fejest ugrott a Balatonba - írta a Blikk. A lap szerint nem a partról vagy a stégről ugrott a fiú, hanem a vízben volt, és egy úszógumit akart átugrani. 

A balesethez a Magyar Gyermekmentő Alapítvány balatonlellei egységét is riasztották, az alapítvány a hivatalos Facebook-oldalán számolt be erről, hogy felhívja a figyelmet a veszélyre.

A déli parton sokáig nem mélyül a víz, ezért itt különösen veszélyes a fejesugrás.

Sajnos évről évre találkozunk hasonló esetekkel, mely a gerincvelő sérülése ­miatt maradandó bénulással járhat" - írták.

A 17 éves fiúhoz a mentőautókon kívül helikopter is érkezett, így szállították az illetékes kórházba. A fiúnál mozgás- és érzészavar is kialakult, de amennyiben a gerincvelő is sérült, akár maradandó bénulása is lehet.

A mentőszolgálat többször felhívta a figyelmet, hogy természetes vizekbe csak akkor ugorjanak, ha előtte ellenőrizték a víz mélységét, és nincsenek alkoholos állapotban. Az is fontos, hogy felhevült testtel soha ne menjen azonnal a vízbe, csak ha már lehűtötte magát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport