Gyurcsány ígéri, nem fog feleselni

2017.08.02. 11:06

Gyurcsány Ferenc, a DK vezetője egy friss Facebook-bejegyzésében reagál arra, hogy a baloldalon nagyon nem látszik a jele semmilyen összefogásnak. Mint ismert, Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje továbbra is hajthatatlan, a DK-val szívesen összefogna, de Gyurcsányból nem kér.

Botka kedden azt mondta, miután Tóth József angyalföldi polgármestert kérte fel a budapesti szocialista kampány irányítására, hogy a DK-val együttműködne, de csak Gyurcsány nélkül. Ami persze jelenleg az elképzelhetetlen kategória.

Gyurcsány erre írta azt, hogy "mi, itt a DK-ban azt látnánk helyesnek, ha teljes demokratikus ellenzéki együttműködés lenne. Nem azért, mert mindenről ugyanazt gondoljuk, hanem mert a lényegben egyetértünk: Orbán leváltásával újra egy normális európai polgári demokráciát kellene létrehoznunk.A DK-nak ezen túlmenően nincsenek előfeltételei. Sokan ezt nem így gondolják. Kár."

Gyurcsány a posztba jelezte, hogy az utolsó pillanatig kész megállapodni. Addig pedig halad a párt a maga útján, elkezdték például felkészíteni a párt 106 egyéni képviselő-jelöltjét.

Én nem fogok feleselni a többi demokratikus párt egyik vezetőjével vagy képviselőjével sem. Kinek használna?

Írta Gyurcsány, aki ennek ellenére azért tesz egy finom oldalvágását elsősorban Botkának: "aztán majd mindenki eldönti, hogy akar-e velünk, másokkal együtt dolgozni, vagy megy önmagába zárkózva saját útján."