Balog: Sok mindent nem csinálunk jól, de az imádság segíthet ezen

2017.08.06. 13:52

Balog Zoltán vasárnap a magyar baptisták 4. világtalálkozójának debreceni záró istentiszteletén kijelentette, a magyar baptisták fontosak Magyarországnak, a magyar nemzetnek – írja az MTI. 

Magyarország, Európa, a világ jövője elképzelhetetlen az élő keresztény közösségek nélkül, akiket nem csak a hagyomány köt össze, hanem a krisztusi szeretet, a krisztusi küldetés.

– jelentette ki a Főnix csarnokban több ezer résztvevő előtt az emberi erőforrások minisztere, aki méltatta a 13 országból összesereglett baptista közösséget és reményét fejezte ki, hogy a világ különböző részeiből érkezett magyarok itthon érzik magukat Magyarországon. Balog kiemelte, ez az érzés több mint nemzeti összetartozás, de önmagában a magyarságunk nem fog megtartani bennünket, ehhez kell Jézus megtartó ereje.

A tárcavezető a kormány nevében köszönetet mondott a magyar baptistáknak, mindenekelőtt az imádságért, ugyanis szerinte nem szabad azt gondolni, hogy egy olyan sokrétű minisztérium, mint az EMMI működtetése megoldható lenne fenti segítség nélkül, ez pedig az imádság dolga.

Sok mindent nem jól csinálunk, de akik imádkoznak, arra kérik a mindenható Istent, a megváltót, hogy igazítsa ki, adjon jó tanácsokat, hogy jó irányba menjenek a dolgok

 – vélekedett Balog, aki szerint ez a prófétai imádság, a kritikus szolidaritás, amivel azt akarják, hogy a nemzet ügye jó irányba menjen.