Rendőrök gázoltak a Nyugatinál

2017.08.06. 14:37 Módosítva: 2017.08.06. 15:49

Rendőrök gázoltak el egy férfit a Nyugatinál vasárnap délután kettő után nagyjából tíz-tizenöt perccel, aki a helyszínen tartózkodó kollégánk szerint valószínűleg a telefonjával lehetett elfoglalva, ezért nem vette észre az érkező autót, mikor lelépett az úttestre.

A férfi az ütközéstől a levegőbe repült, megpördült, utána érkezett az aszfaltra. A leérkezés után nem sokkal később már magánál volt, a mentők kiérkezéséig próbálták is magánál tartani a környéken tartózkodók. A mentők nagyjából tíz perc alatt kiértek a helyszínre és elszállították a férfit. Az eset után az utat lezárták.

Frissítés

A rendőrség közben az MTI-nek megerősítette, valóban rendőrautó ütötte el a férfit vasárnap kora délután. Bartha Károly tájékoztatása szerint a készenléti rendőrség két járőre teljesített szolgálatot a környéken. Éppen a Teréz körúton haladtak autójukkal, amikor a férfi a Nyugati pályaudvarnál átugrotta a villamosmegálló korlátját és át akart szaladni az úttesten, a rendőrök pedig már nem tudták elkerülni az ütközést.

Tóth Karolina, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta, egy 30 év körüli férfit szállítottak kórházba fejsérüléssel.