A Momentum kidobta a fesztiváljáról a részeg LMP-s vezetőt

2017.08.09. 11:13 Módosítva: 2017.08.09. 17:39

Update: Az LMP szerda délutáni közleménye szerint Ungár Péter etikai vizsgálatot kezdeményezett önmaga ellen, és a párt kivizsgálja az ügyet és amennyiben indokolt, megteszi a szükséges lépéseket, írják.

Nincs abban semmi meglepő, ha egy fesztiválon a fiatalok alkoholt isznak. A dolog azonban rögtön érdekessé válik, ha egy párt fesztiválján egy másik párt vezetője részegedik le.

10394512 10152208922727475 6684131492846228021 n
Fotó: Ungár Péter

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja a Momentum bodajki Nyitás Fesztiválján annyira sokat ivott, hogy kidobták a biztonsági őrök - számolt be az Azonnali.hu.

Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője azt mondta, Ungárnak el kellett hagynia a fesztivál helyszínét, miután "minősíthetetlenül viselkedett". Nem részletezte, miket csinált Ungár.

Az Azonnali szerint részegen inzultusba keveredett egy biztonsági őrrel, de nem egyértelmű, hogy Ungár megütötte-e az őt kidobó biztonságit. Ungár a lapnak azt mondta a kérdésre, megütötte-e az őrt: "szeretném remélni, hogy viszonozni tudtam, de nem vagyok benne biztos, hogy fizikai képességeim alkalmassá tesznek erre. Megkértek, hogy távozzak."

A MNO.hu kérdésére a politikus nem tagadta, hogy a biztonságiak egy patakból szedték ki, majd hiányos öltözetben kivezették a területről. Ekkor került összetűzésbe az őrökkel.

Ungár az egészet úgy kommentálta – és politikus szájából ritkán hallani ilyet:

az Azonnali buliján részegebb voltam, mint a Nyitás fesztiválon, és mégis, annak szép vége lett.

Ungár azt is mondta, hogy nem teregeti ki, melyik momentumos mennyit ivott a fesztiválon: "úrifiú vagyok".

Az eset azért érdekes, mert a Momentum – bár jelenleg kizárja az összefogást bármelyik másik ellenzéki párttal – egyik lehetséges szövetségese az LMP lehet jövőre. Ungár kidobása azonban nem arra utal, hogy nagy szövetség formálódik a két párt között.