Napi 110 ezer forintért bérelt luxusvillát a zánkai táboroztató

2017.08.09. 09:04 Módosítva: 2017.08.09. 17:56

A rászoruló gyerekek zánkai üdültetését bonyolító Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány (EKGYA) főtitkára, Hornyák Tibor a nyáron egy olyan luxusvillában lakik, amely naponta 110 ezer forintba kerül - írta a 24.hu. Azt mondta, csak egy hónapra bérelte, amíg a családja nyaralt, és saját zsebből fizette.

Hornyák Tibor
Hornyák Tibor
Fotó: Büki László

A zánkai úttörőtábor ingatlanjait nemrég adta át az állam ingyen a Szeged-Csanádi Egyházmegye fennhatósága alá tartozó alapítványnak. A táboroztatásra szánt összegre az alapítvány írhatott ki közbeszerzést, amit egyetlen pályázóként saját cége, az Erzsébet Táborok Kft. nyert el. Az alapítvány főtitkári posztját a 2016-os alapítás óta Hornyák Tibor tölti be, és az Erzsébet Táborok Kft. ügyvezető igazgatója is.

A lap szerint Hornyák a zánkai irodájába a közeli Monoszlóról jár be, ahol egy napi 110 ezer forintért bérelhető házban találtak neki megfelelő szállást. A helyiek is megerősítették, hogy Hornyák ott lakik, és ott parkol nap mint nap. Egy szálláshelyeket kínáló oldal szerint a négyhálószobás villa több mint 200 négyzetméteres alapterületű, és egy hatalmas étkezőterasz, valamint a kertben egy úszómedence is tartozik hozzá.

A 41 éves, közlekedésmérnöki végzettségű Hornyák a Miniszterelnökség munkatársa volt, mielőtt az Erzsébet-táborok irányítója lett. A 24.hu megkereste, miért itt bérelnek neki szállást. Szerdán reagált a szervezet, azt írták, nem ők fizették a monoszlói ingatlant, Hornyák pedig azt írta, hogy saját zsebből fizette, 35 napra bérelte, hogy a családjának legyen hol nyaralni, amíg ő dolgozik.