Akár 15 évet is kaphat a kokainkapszulákkal megbukott brazil férfi

2017.08.10. 10:13

Vádat emeltek a tavaly nyáron 100 darab kokainkapszulával a gyomrában Budapestre érkező férfival szemben - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.

A 39 éves brazil állampolgárságú férfit azzal vádolják, hogy egy ismerőse megbízásából, kapszulákban lenyelve több mint egy kilogramm kokaint hozott be Magyarországra.

A történet szerint a férfi 2016 júniusában Brazíliában, Sao Paulóban egy kocsmában megismerkedett egy férfival - akit a nyomozás során nem lehetett azonosítani -, aki rávette arra, hogy 15.000 brazil reál (kb. mintegy 1.300.000 forint) ellenében a szervezetébe rejtve, kapszulákban lenyelve, kokaint szállítson Magyarországra, és azt ott adja át egy bűntársa részére.

Az utazáshoz szükséges repülőjegyet a megbízó, míg a budapesti szállás foglalását az ismeretlen magyarországi bűntárs biztosította, és a megbeszéltek szerint ez utóbbi jelentkezett volna a szálláshelyen a férfi szervezetéből kiürített kábítószerért is.

A vádlott 2016. július 06-án a brazíliai Sao Paulóban megbízója lakásában átvett és lenyelt 100 darab kokaint tartalmazó kapszulát, majd az ily módon testébe rejtett, mintegy egy kilogramm tömegű kábítószerrel Sao Paulóból Zürichbe, onnan pedig Budapestre utazott.

A vádlott 2016. július 07-én érkezett meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahol a NAV Repülőtéri Igazgatóságának munkatársai ellenőrizték. Az  orvosi vizsgálat kimutatta a testüregébe rejtett kokainkapszulákat.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.