Kikacsázott a medencéből egy férfi a mogyoródi Aquarénában

2017.08.13. 13:45 Módosítva: 2017.08.13. 14:09

Péntek délután baleset történt a mogyoródi Aquarénában. K. Zsolt a 6-os számú csúszda medencéje helyett a parton kötött ki, combcsonttörést szenvedett, azóta meg is műtötték.

Az esetről biztonsági kamerás felvétel is készült. Bán Tamás, a létesítmény kommunikációs vezetője szerint szerencsétlen baleset történt.

image1
Fotó: Olvasónk

K. Zsolt és barátai szabályosan csúsztak le a csúszdáról, azonban utóbbi gyakorlatilag kacsakőként pattogott tovább a medencéből, annak ellenére, hogy ott volt egy 15-20 centiméter magas, henger alakú szivacs is az ilyen esetek megelőzésére.

A férfi beütötte a lábát a medence szélén lévő lépcsőbe, eltörte a combcsontját, miközben még 2-3 métert repült a kockakőre.

A park orvosai azonnal a helyszínre érkeztek és mentőket hívtak, azonban egyik olvasónk szerint a csúszdát még legalább húsz percig nem állították le, a sérültnek pedig hosszú percekig a napon kellett feküdnie.

Az esettel kapcsolatban belső vizsgálat indult, Bán Tamás szerint azonban nem a létesítmény felelős a történtekért, és szerinte nem is a csúszó – aki egyébként korábban már többször is használta ezt a csúszdát.

Még soha nem történt hasonló eset

– mondta.

A kommunikációs vezető szerint a parknak minden szükséges engedélye megvan, az összes medencéje szabályos, a felvételek alapján pedig a sérült egyszerűen olyan szerencsétlen helyzetben érkezett a vízbe, amire nem igazán lehet felkészülni. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport