Tíz újabb 3-as metróállomáshoz építenek liftet

2017.08.15. 21:10

További tíz megállóban terveznek lifteket felszerelni a 3-as metróvonalon, írja az MTI.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára egy jobbikos képviselő parlamenti kérdésére válaszolta, hogy a 3-as metróvonal felújítása során a szakemberek részletesen vizsgálták az akadálymentesítés lehetőségeit.  Az aktuális tervek szerint a már jelenleg is felvonóval rendelkező két megálló (Árpád híd, Kőbánya-Kispest) mellett az átalakítások során tíz új megállót fognak lifttel felszerelni.

Kitért arra is, hogy a rekonstrukció ideje alatt a tárca és a főváros arra törekszik, hogy a "felszíni forgalmi rendszer optimalizálásával" a mozgáskorlátozott utasok számára is elérhetővé és megközelíthetővé váljon valamennyi metróállomás. 

A BKV kedden az MTI megkeresésére azt közölte: a Strabag újíthatja fel a 3-as metróvonal hat északi állomását 24,1 milliárd forintból. A Strabag az Újpest-Központ, Újpest-Városkapu, Gyöngyösi utca, Forgách utca, Árpád híd és a Dózsa György út metróállomások korszerűsítését végzi, a munkálatok pontos ütemezését a szerződés aláírása után kezdik meg. A tervek szerint a felújítás várhatóan október végén, november elején kezdődik.